30 augustus 2023

Retour Hollande: Jonker & Schut fietst voor het goede doel

Retour Hollande: Jonker & Schut fietst voor het goede doel

21 tot en met 23 september fietsen twee sportievelingen van Jonker & Schut samen met 8 anderen van Parijs naar Barneveld. Zij doen dit onder begeleiding van ploegleider Marty van Lagen. Waarom zij dit doen? Om het Kinderhospice in Barneveld te steunen.

 

Ieder kind heeft de beste zorg nodig. Zeker als zij ernstig ziek zijn! Kinderhospice Binnenveld in Barneveld geeft 24 uurs verpleegkundige zorg en begeleiding aan ernstig en ongeneeslijk zieke kinderen. In het kinderhospice wordt behalve 24 uurs intensieve zorg ook dagopvang gegeven aan kinderen van 0 -18 jaar. De gemiddelde leeftijd van de kinderen is 5 jaar. Alle kinderen hebben een intensieve en complexe medische zorgvraag waarbij continue verpleegkundige zorg nodig is.

Het uitgangspunt van de kinderhospice is dat hoewel de kinderen ernstig ziek zijn er nog heel veel wél kan. Daarom werken de verpleegkundigen nauw samen met pedagogisch medewerkers. Want hoe een kind zich voelt is van invloed op wat het kind kan. En als een kind zich kan ontwikkelen en uitgedaagd wordt, dan voelt hij of zij zich stukken beter. Het team wordt ondersteund door zo’n 80 vrijwilligers. Zij doen de hand – en spandiensten en zorgen ervoor dat het gezellig is.

‘Samen vormen zij een ‘veilig thuis’ voor ernstig zieke kinderen. Een thuis waarin professionaliteit en gewoonheid samen gaan’ aldus Kinderhospice Binnenveld.

Wist je dat Kinderhospice Binnenveld een pionier en voortrekker is van onder anderen kinder-palliatieve zorg in Nederland? Wij van Jonker & Schut vinden dit erg knap. Én daarom willen wij een steentje bijdragen.

Kinderhospice Binnenveld kan bestaan dankzij de steun en bijdragen van mensen en bedrijven.

3 Collega’s, Gert Weijland, Marty van Lagen en Arjo Slotboom, zullen samen met 8 andere fietsers van Parijs terug naar Barneveld fietsen. Dit doen zij in 3 dagen! Dat is een behoorlijke fietstocht waarvoor zij zoveel mogelijk geld willen ophalen. 

Ook u kunt ook bijdragen aan deze bijzondere plek. Zo kunt u doneren via de website van Retour Hollande: https://retourhollande.nl/doneren/

Geen donatie, maar wel bijdragen? Steun onze fietsers door dit verhaal te delen. Zó vergroten we samen het opgehaalde bedrag.

Wilt u meer weten over het kinderhospice? kijk dan op de website via: www.kinderhospicebinnenveld.nl

Bekijk ook